[Colaboratori] 
 
ÎNAPOI

Lucian Mândruţă

Nascut 1967, Bucuresti

Publica prima oara in 24 decembrie 1989 in revista Facultatii de Constructii “Mesterul Manole”, pe cind era in anul I. In acelasi timp era si paznic de noapte la o intreprindere bucuresteana ( care a dorit sa ramina anonima ).

In 1991 se angajeaza la AM Press. Scrie multe stiri aici, unele inventate in troleibuz, in drum spre birou.

In 1992 debuteaza in televiziune, la TV SOTI. Motivul angajarii : prezentatorul barbat se imbolnavise. Prezinta cu sacoul acestuia vreme de o luna pina reuseste sa-si cumpere unul potrivit pentru ecran.

In 1993 primeste doua oferte de angajare : una de la TVR 1 si alta de la Mediapro. Alege TVR. Decizia va fi descrisa mai tirziu de catre prieteni drept “o mare prostie”.

1994-1995 : se plictiseste de moarte la Tele 7 abc. Prezinta jurnalul in week-end ( in timpul saptaminii n-avea loc de Cosarca ), mai face cite un talk-show, mai scrie cite o stire.

1995 iarna : isi ia inima in dinti si bate ( din nou ) la usa lui Adrian Sirbu. Usa se intredeschide si se poate strecura inauntru ( era mai slab pe atunci ).

1996 – 2000 : se intoarce pe ecran la PRO TV, dupa ce prezinta de la mare  primul festival Mediafest. Prezinta pe rind jurnalul de la ora 13, cel de la 23.00 ( sau 23.25, 23.18, 24.43, etc, etc ) si multe editii speciale ale stirilor. Dintre ele isi aduce aminte cu mare placere de cele din timpul mineriadelor, pe cind avea in portbagaj o mica valijoara cu cele necesare mutarii intempestive de acasa.

1998 : incepe cursul de politologie aplicata cu dl. profesor Silviu Brucan. A invatat multe de la el, printre altele cum sa-i certi pe politicieni cu aerul ca ii ajuti.

2000 decembrie :  este numit director la Ziarul Financiar, cu sarcina de a face din aceasta publicatie cel mai important ziar serios din Romania ( se sparie gindul…!)

 

Alte evenimente, calificari si hobby-uri :

-         este brunet si inalt

-         este casatorit

-         este pilot sportiv si citeodata zboara co-pilot in misiuni umanitare cu aero-ambulanta DHL

-         e singurul care nu fumeaza de la el din birou

-         mai scrie si temele altora la Universitatea Bucuresti (unde e student la  Fac. Comunicare si Jurnalism )

-         pentru el, revistele de calculatoare au acelasi efect ca revista Playboy.

-         Se mindreste cu faptul ca, anul acesta, revista “Dilema” i-a propus o rubrica permanenta.

 

oanac@mediafax.ro

 

respiro©2000 All rights reserved.
••• design: SGFXstudio •••