Regulament de publicare în Respiro

 

1. Ariile de interes ale revistei Respiro sunt: texte ORIGINALE sau traduceri de proză, poezie, recenzii, interviuri, jurnale, piese de teatru, scenarii de film, eseuri. Vă rugăm sa precizați dacă textul se află la prima sa apariție editorială (dacă nu, unde a mai fost publicat).

2. Respiro este, totodată, un spațiu virtual dedicat artelor plastice și notelor de lectură, dezbaterilor culturale, cărților electronice și proiectelor multimedia,creativității și tranzacțiilor/ tranzițiilor culturale de orice formă.

3. În cazul traducerilor, vă rugăm să trimiteți, împreună cu traducerea, acceptul autorului tradus, o scurtă notă bio-bibliografică a acestuie și un scurt fragment din textul inițial.

4. Respiro publică materiale în limbile română, engleză, portugheză, franceză și spaniolă.

5. Vă rugăm să ne trimiteți textele ca atașamente .txt, .rtf sau Word (Microsoft Word) și să adăugați diacriticele românești, și, cînd e cazul, franțuzești iar imaginile în format jpeg.

6. Toate materialele trimise pe adresa redacției vor fi citite de cel puțin doi redactori în mod independent și, în cazul dezacordului dintre ei, părerea unui al treilea redactor va fi decisivă.

7. În cazul în care un text este refuzat, va asigurăm de confidențialitatea privind materialul dumneavoastră: o notă explicativă vă va informa asupra motivelor refuzului.

8. Conținutul și designul revistei Respiro sunt protejate prin copyright.

9. Copyrightul și responsabilitatea morală asupra originalității materialelor publicate anterior sau ulterior apariției lor în respiro aparține autorilor care le vor putea republica oricînd și în orice format.

 10. Revista apare trimestrial (la mijlocul lunilor martie, iunie, septembrie și decembrie).

11. Termenul-limită până la care ne puteți trimite materiale este cu două săptamâni înainte de data apariției revistei. Adresa redacției este: revistarespiro@yahoo.com

Mulțumim!